Cedevita srušila Zvezdu u Zagrebu!

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita srušila Zvezdu u Zagrebu!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Cedevite u Zagrebu rezultatom 79:74 u derbiju 5. kola ABA lige.

Veoma zanimljiv i neizvestan duel u Zagrebu Cedevita je dobila u samom finišu, pa sada obe ekipe imaju skor 3-2 na deobi drugog mesta.

Tokom cele utakmice ekipe su se sm,enjivale u vođstvu, Cedevita je imala +9 početkom druge deonice, ali se Zvezda brzo vratila, a u neizvesnoj završnici Ročesti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je sa pet vezanih poena doneo Zvezdi minimalnu prednost, ali su Stipanović i Nikols u poslednjem minutu ubacili po dva slobodna bacanja, Dobrić je promašio trojku iz ćošđka i domaćin je slavio.

Džanan Musa završio je sa 17 poena i 4 skoka, 14 poena ubacio je Marfi, a 13 Džonson. U sastavu Zvezde Ročesti je imao 18 poena i 4 asistencije, Bjelica je ubacio 12, a Feldin i Antić po 11.

Tok meča pratite uz Sportklub:

Zvezda je dobro počela derbi u Zagrebu i tokom prve deonice bila je u prednosti. U dva navrata bilo je pet razlike za crveno-bele koji su napravili nekoliko grešaka, pa je Cedevita vodila posle 10 minuta sa 19:18.

U drugoj deonici Janković, Jovanović i Radičević napravili su nekoliko grešaka i Cedevita je to iskoristila da povede sa 31:22.

You wonder why you should always be fighting for each and every ball? Ask Toni Katić of @KKCedevita! #ABALiga#CEDCZVpic.twitter.com/kSt4UlgIXj

Morao je Alimpijević da ubaci po prvi put Antića, vrati Bjelicu i Ročestija i odmah se sve promenilo na parketu.

Zvezda je zaigrala mnogo bolje, vratila se i posle 20 minuta bilo je nerešeno – 39:39.

U trećoj deonici viđena je rezultatska klackalica. Cedevita je imala 46:41, ali se Zvezda brzo vratila, a u nastavku četvrtine ekipe su se smenivale u vođstvu.

Cedevita je pred poslednju deonicu vodila sa 63:61.

.@BjelicaMilko AND 1! #ABALiga#CEDCZV@kkcrvenazvezdapic.twitter.com/ExvD2fr2GB

Ni u poslednjoj deonici nije se ništa promenilo. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i bilo je jasno da će odlučiti neizvesna završnica.

Toni Katić je dva i po minuta pre kraja ubacio trojku za 71:76, usledila je serija Ročestija od 5-0, ali se Cedevita oporavila i slobodnim bacanjima Stipanovića i Nikolsa došla je do pobede.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.