Čanak: Navijačke grupe kao paravojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Navijačke grupe kao paravojske

BEOGRAD -

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je večeras da navijačke grupe u Srbiji u najvećem delu služe samo tome da bi se, kako je rekao, pravile paravojske za obračun sa neistomišljenicima.

"Navijačke grupe u najvećem delu, naročito klubovi poput Crvene zvezde, Partizana, Rada, služe samo tome da bi se pravile paravojske koje će, za korist i u interesu svojih gospodara, da se obračunavaju sa neistomišljenicima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Čanak, komentarišući napade na hrvatske navijače u Novom Sadu.

Podsetivši da deset godina priča o, kako je rekao, "fašizaciji Srbije", Čanak je naveo da je nasilje u Novom Sadu organizovano na takav način da se iza toga vidi jasna vojna strategija, vojna struktura.

"Stadioni ove zemlje služe isključivo tome da bi se na njima, na tribinama, uvežbavale paravojske za obračun sa neistomišljenicima i to pod okriljem svojih patrona", rekao je Čanak, u emisiji B92 "Između dve vatre" i upozorio da u Srbiji nema nikakvog procesuiranja i osvetljavanja pozadine svih sličnih događaja.

"Ne ide svo zlo iz Beograda, ide iz centralizma", istakao je Čanak.

Komentarišući zbivanja povodom nedavnog obeležavanja Novosadske racije, Čanak je naveo da je u pitanju "neviđeni skandal i bahato ponašanje crkve".

Parastos i civilno obeležavanje nije trebalo spajati, rekao je lider LSV.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.