Blickrig u finišu, za petardu Zvezde u Lučanima

Izvor: N1 televizija, 01.Apr.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blickrig u finišu, za petardu Zvezde u Lučanima

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Mladosti u Lučanima rezultatom 5:2, na zatvaranju 29. kola Superlige Srbije.

Tim trijumfom, lider šampionata je došao do 76 bodova i ponovo ima 12 više od drugoplasiranog Partizana, koji je u subotu slavio protiv Bačke 2:1. Sa druge strane, Mladost je na deobi 10. mesta sa Zemunom, sa po 35.

Meč u Lučanima odlučio je Aleksandar Pešić, koji je posle tačno mesec dana tresao mrežu. Visoki napadač je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << strelac u 56. minutu iz penala i 84. kad je postavio konačan rezultat. Pešić je tako prekinuo post dug 684 minuta i došao do 21. pogotka u sezoni, što ga je vratilo na čelo liste strelaca.

Pored njega, pogotke za crveno-bele postigli su i Srnić u 18. (prvi gol u ligi posle sedam meseci) , Babić u 44. i mladi Luka Ilić u 81. minutu.

Oba gola za Lučance dao je Pavlović, prvi u 36. a drugi u 71.

Beograđani su tokom većeg dela meča bili bolji rival, kontrolisali dešavanja na terenu, ali su propustima u odbrani dozvolili da Mladost dva puta dođe na gol zaostatka.

Do finiša su gosti strepeli za pobedu, ali je onda usledio blickrig, dva pogotka u mreži Krznarića za tri minuta, za ubedljiv trijumf.

Pogledajte rezultate i tabelu Superlige Srbije.

Tok utakmice možete pratiti uživo uz Sport Klub.

Sastavi:

MLADOST LUČANI (4-2-3-1): Krznarić – B. Milošević, I. Milošević, Šatara, P. Jovanović - Pejović, Tumbasević – Pavlović, Radivojević, Pešić – I. Jovanović

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Supić – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Srnić, Jovičić, Račić, Adžić – Pešić, Ben.

Zvezda je posle samo 20 sekundi mogla da dođe do vođstva. Na centaršut Srnića naleteo je Rodić i šutirao sa 16 metara, ali je Krznarić odlično reagovao.

Ubrzo je i Jovičić bio u izglednoj prilici, šutirao je sa petnaestak metara neometan, međutim, lopta je otišla preko gola.

Goool! Slavoljub Srnić dovodi Zvezdu u vođstvo u 18. minutu. Pešić je sjajno odigrao u prostor za brzonogog igrača, koji je ušao u šesnaesterac i savladao Krznarića. To je prvi pogodak za Srnića u Superligi posle sedam meseci.

Devet minuta kasnije Beograđani su mogli da povise prednost, ponovo je Jovičić šutirao sa distance, lopta je išla u ugao, ali je Krznarić spasao Lučance.

Goool! Izjednačenje u Lučanima! Strelac za domaće bio je Pavlović u 36. minutu, pošto je iskoristio rupu u odbrani Zvezde i zatresao mrežu.

Goool! Uspeli su crveno-beli da vrate prednost već do poluvremena. Posle kornera Srnića u 44. minutu, Babić je sjajno skočio i glavom smestio loptu iza leđa Krznarića.

Poluvreme!

Golovima Srnića i Babića Zvezda vodi 2:1 u Lučanima. #fkcz#mlaczv

Goool! Od 55. minuta Zvezda vodi 3:1. Strelac je bio Aleksandar Pešić iz penala. Prethodno je nad njim i načinjen prekršaj u šesnaestercu domaćih, kad ga je Radivojević srušio sa leđa.

U nastavku je Zvezda kontrolisala ritam, a Milojević je odlučio da Adžića zameni Milijašem, kako bi dobio igrača više u sredini terena i siguran pas.

Goool! Mladost u 73. minutu smanjuje na 3:2, ponovo je strelac Pavlović, koji je krunisao dobar napad svog tima i preczan centaršut Radivojevića sa desne strane.

Goool! Ponovo Zvezda ima dvostruku prednost. Strelac je mladi Luka Ilić u 81. minutu, koji je iskoristio asistenciju Jovičića i iz neopsredne blizine povisio na 4:2.

Goool! Pitanje pobednika je rešeno. Novi pogodak Pešića, na asistenciju Milijaša, u 84. minutu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.