Bjelica, Simonović slomili Sokole u Pioniru

Izvor: B92, 21.Nov.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica, Simonović slomili Sokole u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Karpoš Sokole 91:70, u poslednjem meču desetog kola regionalne ABA lige.

Crveno-beli su do desete uzastpne pobede stigli serijom koševa Bjelice, Simonovića i Jovića krajem treće i početkom poslednje četvrtine.

Karpoš je sjajnim šutem za tri poena napravio serije 9:0 i 10:0 u prvom poluvremenu te imao i devet poena prednosti, ali su gosti bili nemoćni u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završnici.

Zvezda je dobro otvorila meč i povela 6:0 trojkama Simanića i Dangubića, ali Karpoš predvođen Sokolovom pravi seriju 9:0 za preokret na 18:14. Crveno-beli početkom drugog perioda preokreću na 19:18, ali gosti na krilima Labovića prave novu seriju 10:0 i stižu do 28:19.

Tim Dejana Radonjića se konačno razigrao sredinom drugog perioda, poenima Simonovića, Gudurića i Dženkinsa preokreće na 34:33, ali Karpoš pogađa nove trojke pa dva tima na odmor odlaze u egalu (38:38).

Parirali su Makedonci Zvezdi do sredine trećeg perioda, zahvaljujući trojkama Lakovića, da bi crveno-beli u roku od dva minuta "rafalom" Bjelice, Jovića i Simonovića napravili seriju 10:0 koja ih je dovela do osam poena prednosti pred poslednji period (62:54).

Zvezda jakom odbranom ostavlja Karpoš na samo jedan koš u prvih šest minuta odlučujućeg kvartala, a serijom poena prvo Voltersa, a potom i Simonovića (trojke), definitivno slama rivala stekavši više od 20 poena prednosti (77:56), te na kraju slavila 91:70.

Zvezda je meč otvorila sjajnim šutem za tri poena, pogađali su Dangubić i Simanić za startnih 6:0, da bi Vrbanc uzvratio istom merom s druge strane. U međuvremenu se kod crveno-belih razigrao Bjelica, postigao je sedam poena, ali su Sokolov i Zeković "vezali" dve trojke za Makedonce koji preokreću rezultat i dobijaju prvi period 18:16.

Crveno-beli su preokrenuli na startu drugog perioda trojkom Bjelice, ali su nastavili da se muče u šutu sa dva poena, pa Sokolov novim poenima vraća Sokole u prednost, a onda Labović novom trojkom povećava vođstvo na maksimalnih 28:19. Sredinom poentiraju Gudurić i Mitrović, prvi koš posle pet promašaja postiže i Dženkins, pa Zvezda smanjuje na 32:28.

To je promenilo odnos snaga na terenu, crveno-beli su se raspucali, usledile su i greške gostiju u odbrani, pa su Simonović te Gudurić trojkom doneli domaćinu preokret na 34:33. Karpoš se novom trojkom Marve i košem Zekovića vraća u vođstvo, ali Dženskin sa penala donosi izjednačenje pred drugo poluvreme – 38:38.

Crveno-beli popravljaju šut na startu drugog poluvremena, pogađaju Bjelica i Mitrović, ali Labović i Penov trojkama održavaju Karpoš u egalu (44:44). Novom trojkom Labovića gosti se vraćaju u vođstvo 49:48, ali je potom usledila rafalna paljba crveno-belih, trojke su ubacili Bjelica i Simonović, pogodio je i Jović, za najveću porednost Zvezde od starta meča 56:49.

Trener Karpoša Siniša Matić je urlao na svoje igrače na tajm-autu koji je zatim tražio, ali to nije uspelo da pokrene njegove igrače, jer Bjelica postiže novi koš i zaokružuje seriju Zvezde na 10:0. Vrkić devetom trojkom za Makedonce prekida taj niz, ali Simonović uzvraća istom merom uz dodatno slobodno i odvodi crveno-bele na dvocifrenu razliku (62:52), te osam poena prednosti pred poslednji kvartal – 62:54.

Crveno-beli su već u prva dva minuta poslednjeg perioda prelomili meč. Nakon poena Simonovića sa penala, Volters pogađa dva puta u nizu i odvodi Zvezdu do maksimalnih +15 (69:54). Karpoš u prvih pet minuta odlučujuće četvrtine postiže samo jedan koš, a tačku na meč sa dve trojke u nizu stavlja Simonović (75:56). Crveno-beli su održavali taj ritam do kraja meča koji su dobili 91:70.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.