Bez golova i Paragvaj - Ekvador

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez golova i Paragvaj - Ekvador

Fudbaleri Paragvaja i Ekvadora nastavili su seriju tvrdih mečeva na startu Kopa Amerike remijem bez golova u Santa Feu.

Posle prvog kola u grupi B sva četiri tima imaju po bod bez datog gola, jer su prethodno Brazil i Venecuela igrali 0:0 u La Plati.

Duel ekipa koje su u prvoj deceniji 21. veka redovno predstavljale Južnu Ameriku na svetskoj sceni očekivano je doneo tvrdu igru: i fizički dominantnim Ekvadorcima i tehnički superiornim Paragvajcima odbrana je tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jači deo tima.

Ekvadorci, za koje je sa dosta uspeha igrao bivši član Crvene zvezde Segundo Kastiljo, u prvom poluvremenu bili su bolji tim i uglavnom su kontrolisali igru.

Najbolju priliku u tom periodu propustio je nesuđeni Kastiljov saigrač u crveno-belom dresu Kristijan Benites.

U nastavku su Paragvajci zaigrali bolje, najpre je šansu propustio Roke Santa Krus, a Nelson Valdes je u odličnu priliku ušao samo dvadesetak sekundi pošto je zamenio svog naslednika u dresu Dortmunda, večeras slabog Lukasa Bariosa.

Golmani Husto Viljar i Marselo Elisaga zaustavljali su rivale u retkim situacijama kada bi odbrane popustile, pa publika na stadionu sa najzabavnijim imenom na turniru (Brigadier Heneral Estanislao Lopes, popularno „Groblje slonova") nije imala priliku ni da uživa preterano.

Obe ekipe mogu biti zadovoljne bodom, jer je posle remija Brazila i Venecuele grupa potpuno otvorena. U sledećoj rundi Paragvajci igraju derbi grupe sa Brazilom, a Ekvador će probati da obezbedi mesto u nokaut fazi već protiv Venecuele (što bi im bio prvi prolazak kroz grupu još od 1997. godine).

U ponedeljak su na programu uvodni mečevi u grupi C: Urugvaj igra sa Peruom,a Čile sa Meksikom, koji je došao sa podmlađenom reprezentacijom. Oba meča igraju se u San Huanu, na padinama Anda, u noćnim terminima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.