Barselona trojkama srušila Zvezdin san

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2017, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona trojkama srušila Zvezdin san

Košarkaši Crvene zvezde u 28. kolu Evrolige doćiveli su 13. poraz i to na gostovanju oslabljenoj Barseloni - 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11). Nadali su se crveno-beli da bi pobedama protiv Katalonaca i Uniksa u narednom kolu mogli da obezbede plasman u plej-of, ali sada je situacija nešto komplikovanija.

Samo u prvoj četvrtini tim Dejana Radonjića bio je ravnopravan rival, a rezultatsku neizvesnost držao je do početka treće deonice kada su domaći serijom trojki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvi put došli do dvocifrene prednosti.

Pokušao je Stefan Jović da pomogne ekipi, ali je već posle tri minuta postalo jasno da su bolovi u leđima takvi da on ne može da igra, a pored toga je problem bio i velika istrošenost glavnih igrača u duelu sa Olimpijakosom.

Ipak, to ne bi smelo da bude opravdanje pošto je Zvezda igrala potpuno pogrešno i nije koristila to što domaćin osim mladog Dinja nije imao pravog centra. Zanimljivo je da su Kuzmić, Bjelica i Tompson postigli po dva poena i nisu mogli da dođu do izražaja u duelima sa pokretnim četvorkama Barselone.

Opalili su gosti čak 29 šuteva za tri poena i pogodili samo pet, dok je na drugoj strani domaćin bio mnogo bolji sa 12/28 i praktično je šut sa distance odlučio pobednika.Zvezda nije imala napadački raspoloženog pojedinca o čemu najbolje svedoči podatak da niko nije imao dvocifren učinak, odnosno sa po osam poena najefikasniji bili su Mitrović, Volters i Dženkins. Na drugoj strani Perperoglu je bio najraspoloženiji sa 17, a Koponen je dodao 13.

Crvena zvezda sada čeka ishod duela između Bamberga i Darušafake jer bi eventualnom pobedom nemačkog tima uz trijumf protiv Uniksa overila plasman u plej-of, a u suprotnom odlučivao bi meč poslednjeg kola u kom srpski šampion gostuje u Istanbulu timu Dejvida Blata.

Poraz od Olimpijakosa posle dodatnih pet minuta za Crvenu zvezdu bi mogao da bude dodatno problematičan pošto su tri igrača igra po 35 minuta, a veliko je pitanje koliko će večeras timu moći da pomogne Stefan Jović, koji je otuptovao sa ekipom u Kataloniju.

Crvena zvezda pre ovog meča ima skor 15-12, ali bez obzira na to verovatno će joj biti potrebne još dve pobede kako bi se domogla plej-ofa pa je baš zbog toga ova utakmica veoma važna. Dobra vest za srpskog šampiona je što pored povređenih igrača večeras neće moći da igra ni suspendovani Ante Tomić.

Barselona - Crvena zvezda (21.00)

Barselona: Munford, Rajs, Klaver, Navaro, Vezenkov, Kuručs, Erikson, Dinj, Oleson, Koponen, Renfro, Perperoglu

Crvena zvezda: Volters, Tompson, Dangubić, Mitrović, Lazić, Dobrić, Simonović, Dženkins, Gudurić, Jović, Kuzmić, Bjelica
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strepnja - Barsa trojkama srušila Zvezdu!

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2017

Veliki problem za Crvenu zvezdu pred završnicu regularnog dela Evrolige. Poraz od 67:54!..Crvena zvezda je dovela u pitanje plasman u top 8 Evrolige pošto je danas poražena od Barselone u gostima rezultatom 67:54 (17:18, 15:11, 20:14 i 15:11)...Katastrofalan šut je bio Zvezdina odlika u prvom poluvremenu,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.