Adžić: Nemamo 5.000.000 evra za golgetera

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jun.2011, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adžić: Nemamo 5.000.000 evra za golgetera

Crvena zvezda nema novac za prohteve vrsnih golgetera iz Brazila. Potvrdio je to i sportski direktor Ivan Adžić, koji se pre tri dana vratio iz Južne Amerike (samo) sa dogovorenim transferom levokrilnog napadača Vinicijusa Pačeka.
- U Brazilu ima mnogo dobrih igrača. Oni što su mi odmah zapali za oko mnogo koštaju. Limitirani smo na finansijskom planu, da je drugačije znam koga bih doveo. Hteli smo jedino centarfora koji može da nam garantuje golove, ne neproverenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << varijantu – objasnio je Adžić.
Posmatrao je desetak utakmica Zvezdin operativac u Brazilu, ne samo elitnog ranga.
- Cena golgetera na brazilskom tržištu prelazi pet miliona evra. Odmah mi se dopao Rafael Mura iz Fluminensea, doveo bih ga već sutra u Crvenu zvezdu, ali košta više do četiri miliona. Imam informacije da se posle nas za njega zainteresovao Milan.
Potvrdio je sportski direktor i da nije otpala mogućnost da Andrija Kaluđerović ostane uzdanica u napadu, mada se nastavlja potraga za inostranim centarforom.
- Kaluđerović je kvalitetan igrač. Ne treba da se stvara klima da nije reč o ozbiljnom golgeteru. Pogodio je 13 puta ove sezone u prvenstvu, prošle u Radu 17. Činjenica je da je i promašivao, zato želimo da osvežimo špic. Doveli smo Borhu kao centarfora, ali mu je Prosinečki promenio ulogu. Možemo i na njega da računamo kao klasičnog golgetera.
Na listi potencijalnih pojačanja Zvezde su najbolji strelac šampionata Mađarske i Videotona Andre Alveš i Ranko Despotović iz Đirone.
- Nije otpala mogućnost da se pojačamo Despotovićem. Videćemo...
Naglasio je Adžić i da će dalje popunjavanje pozicija u timu zavisiti od odlazaka:
- Ninkov ima dve ozbiljne ponude i vrlo brzo će prihvatiti jednu. Sve radimo u dogovoru sa šefom Prosinečkim, tražimo igrače koji mogu da se uklope u sistem.


Adi može da ide
 
Crvena zvezda je raspoložena da proda Li Adija, ali bi morao da se pojavi klub spreman da plati oko dva miliona evra za reprezentativca Gane.
- Adi je dobio dozvolu da ide, ali nema nagoveštaja da će tako i biti. Dužan je da se pojavi na prozivci 21. juna – rekao je Adžić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.