ASL: Zvezda poražena i od fenjeraša

Izvor: B92, 17.Apr.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASL: Zvezda poražena i od fenjeraša

Košarkaši Metalca priredili su senzaciju, pobedili su Crvenu zvezdu Telekom 82:77, u premijernom meču 6. kola Agroživ Superlige Srbije.

Domaći tim je zabeležio prvu pobedu u Superligi, dok je Crvena zvezda poražen treći put u poslednja četiri kola, i to na debiju novog trenera Dejana Radonjića.

Meč u Valjevu bio je izjednačen do poslednjeg perioda kada Metalac beži na 62:56, a potom nošen sjajnim Borisom Bakićem stiže do +16 (76:60). Bakić je meč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završio sa 27 poena (6/12 iz igre, 13/15 penali) uz 4 asistencije.

Pratio ga je Valdimir Dašić sa "dabl-dablom" od 13 poena i 11 skokova, dok je Dujković ubacio 12 poena. Slavko Vraneš imao je 7 poena i 4 blokade.

Lošu Zvezdu je u igri držao Igor Rakočević sa 20 poena (9/16 iz igre) i 6 asistencija, Raško Katić je postigao 16 poena, dok je Boris Savović dodao 10 uz 7 skokova.

Tok meča iz Valjeva:

Domaćin je dobro krenuo protiv velikog favorite, poenima Vraneša i Đukanovića poveo je 11:5. Međutim, u tom periodu Vraneš je dobio tri lične greške, što je Zvezda iskoristila, vratila se trojkom Savovića, a potom preko Katića preokrenula, te dobila prvi period sa 18:16.

Zvezda je dobro krenula u drugi period, košem Rakočevića povela 22:16, ali domaći poenima Bakića i Dujkovića prave seriju 8:0 i preokreću na 24:22. Seriju domaćih na trenutak prekidaju Katić i Simonović, ali Balmazović trojkom održava prednost Metalca.

Međutim, bekovska linija Zvezde preuzima kontrolu, te koševima Nelsona i Rakočevića (dva), donosi novi preokret, a Savović podiže ponovo na +5 (34:29). Metalac je okonačo loš period (osam poena za minut) i poluvreme završio sa dva koša zaostatka, 36:32 za Zvezdu.

U prvom poluvremenu Zvezdu je predvodio Igor Rakočević sa 12 poena (6/9 dva) uz 3 asistencije. Najbolji u Metalcu bio je Duković sa 7 poena (3/3 dva) i 6 skokova.

Ni u nastavku meča domaćin nije popuštao, pratili su u stopu "crveno-bele" koji su imali mnogo problema u napadu, dugo je održavali prednost od jednog koša, ali je uporni domaćin preokrenuo na 45:44, tri i po minute pre kraja treće četvrtine.

Puni samopouzdanja igrači Metalca su zaigrali još bolje, a posebno je raspoložen bio Bojan Bakić koji pogađa trojku preko ruke svog čuvara za 49:46. Domaćin nastavlja da dominira, odbrana je potpuno neutralizovala igru gostiju, Bakić, Dašić i Vraneš povećavaju prednost domaćina, koja je posle trojke Živanovića bila devet poena (65:56).

Domaćin se tu nije zaustavio, bezidejni "crveno-beli" su nastavili da propuštaju napade, gube lopte, a sjajni Bakić da nosi Metalac do dvocifrene prednosti (69:58). Nelson na trenutak najavljuje povratak Zvezde, postiže koš i dobija dodatno bacanje, ali ga ne koristi, a fenomenalni Bakić pogađa novu trojku za najveću prednost Metalca - 72:60.

Dašić i Mitrović odvode Metalac na ogromnih +16, ali Rakočević sa dve trojke vraća Zvezdu u igru, 79:69, minut pre kraja. Bakić održava prednost domaćina poenima sa penala, a ovaj put Simonović ubacuje trojku, te se posle koša Radivojevića Zvezda primiče na -7 (81:74).

Meč je definitivno rešen blokadom Slavka Vraneša posle ofanzivnog skoka Radivojevića. Na kraju je Metalac slavio 82:77 i ostvario prvu pobedu u Superligi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO:Metalac preokrenuo 56:54 pred četvrti kvartal

Izvor: Kurir, 17.Apr.2013

Košarkaši Metalca savladali Crvenu zvezde u Valjevu u meču 6. kola Superlige..Ne ide ni sa novim trenerom...Košarkaši Crvene zvezde su u šestom kolu Superlige doživeli treći poraz, pošto ih je na debiju trećeg ovovsezonskog trenera Dejana Radonjića u Valjevu porazio Metalac 82:77 (16:18, 16:18,...

Nastavak na Kurir...

NE POMAŽE NI RADONJIĆ: Zvezda pukla od Metalca

Izvor: Kurir, 17.Apr.2013

Košarkaši Metalca savladali Crvenu zvezde u Valjevu u meču 6. kola Superlige..Ne ide ni sa novim trenerom...Košarkaši Crvene zvezde su u šestom kolu Superlige doživeli treći poraz, pošto ih je na debiju trećeg ovovsezonskog trenera Dejana Radonjića u Valjevu porazio Metalac 82:77 (16:18, 16:18,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.