ABA: Zvezda obezbedila drugo mesto

Izvor: B92, 16.Mar.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda obezbedila drugo mesto

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost sa 79:63 u 25. kolu regionalne ABA lige i tako su obezbedili drugo mesto u ligaškom delu takmičenja.

Zvezda sada ima 18 pobeda i sedam poraza pred gostovanje Radničkom u poslednjem kolu, dok Budućnost sa skorom 15-10 čeka Olimpiju.

Posle nekoliko bledih partija, crveno-beli su odigrali čvrsto u odbrani i odgovorno u napadu i relativno lako savladali su Podgoričane. Pobedom Zvezde kragujevački Radnički obezbedio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je plasman na fajnal-for u Laktašima (25-27. aprila).

Najefikasniji kod Zvezde bio je Igor Rakočević sa 16 poena (6-9 iz igre, 4ast), Majkl Skot ubacio je 14 (6-7 iz igre, 7sk), a Boris Savović imao je 12 poena (4-8 iz igre) i 12 skokova.

Aleksa Popović predvodio je Budućnost sa 15 poena (5-12 iz igre), Marko Popović imao je 11 poena i 5 skokova, a Milan Milošević upisao je 10 poena i 6 skokova.

Obe ekipe na početku su teško dolazile do otvorenih pozicija za šut i nismo videli koš puna dva minuta. Posle dva promašena bacanja Subotića, Aleksa Popović je na drugoj strani probio led.

Subotić se iskupio tako što je poentirao posle ofanzivnog skoka, publika se probudila, a Katić je poentirao sa distance za 4:2. Zvezdini navijači su okačili transparent "Čoviću, legendo" iza jednog od koševa. a crveno-beli na parketu bili su odlični u odbrani.

Igralo se čvrsto, sa mnogo kontakta, a Zvezda je naterala goste da ispune bonus i to je koristila poenima sa linije penala – nakon dva pogotka Savovića domaći su poveli sa 11:4 i naterali su Radonjića da zatraži tajm aut.

Katić i Rakočević 'držali' su Zvezdin napad, bilo je i +9, ali sa tri trojke u nizu Budućnost se približila - Bost i dva puta Marko Popović. Ipak, Nelson je akrobatski pogodio uz zvuk sirene za 19:15 za Zvezdu posle prvih deset minuta.

Crveno-beli su agresivnom odbranom sa Radivojevićem na čelu oduzeli dve lopte gostima u ranoj fazi napada – Simonović je uneo svežinu sa klupe, ali se Budućnost i dalje držala trojkama, ovoga puta dve je vezao Milan Milošević.

Međutim, Zvezda uspeva da očuva vođstvo i da posle zaklucavanja Savovića u kontri povede sa 31:23 sredinom drugog perioda. Ni tajm aut nije pomogao Podgoričanima – Cvetković i Lazić su lepom akcijom doneli Zvezdi +10 prvi put na utakmici, a posle trojke Simonovića crveno-beli su poveli sa 12 poena viška.

Bunić je pogodio na drugoj strani posle skoka u napadu, ali je Rakočević pogodio posle solo akcije u poslednjoj sekundi i na kraju poluvremena rezultat je glasio 38:26.

Osim predsedniku Čoviću, navijači su jedan transparent posvetili i Branku Laziću, a pisalo je: "Lazić, igračina, ljudina, kralj!!!“

Budućnost je drugo poluvreme počela mnogo agresivnije u odbrani – a u napadu je Bost vezao pet poena i spustio prednost Zvezde na 40:35. Besni Vukoičić zatražio je tajm aut, ali njegov tim nije imao adevkatna rešenja u napadu i za pet minuta igre u nastavku dao je samo dva poena.

Ipak, posle tajm auta zaigrana je bolja odbrana, a onda je Skot ponovo pogodio sa distance za 42:35. To je pokrenulo crveno-bele, Radivojević je dao trojku za 46:36, a posle zakucavanja Skota u kontri Radonjić je zatražio tajm aut.

Budućnost je crveno-belima zadavala velike probleme u skoku i, kada je Zvezda to rešila, prednost je počela da raste – posle bacanja Radivojevića bilo je +15 (51:36). Podgoričani dugo nisu postigli koš, ali onda je Zvezda postala nemarna i za samo tridesetak sekundu primila je šest poena. Vukoičić je zatražio tajm aut, ali je Zvezda ponovo naivno primila koš i na kraju treće deonice bilo je 51:44.

Aleksa Popović, kojem je ostavljano mnogo prostora i koji ima nešto lošiji šut, ubacio je dve trojke u nizu i tako je držao Budućnost u igri. Sa druge strane, odgovor je imao Rakočević teškom trojkom, ali i asistencijama za Lazića i Samardžiskog.

Budućnost je držala priključak, ali i Zvezda je bila uporna i nije dopuštala gostima da se potpuno vrati u meč – posle Savovićeve trojke bilo je 67:55 na pet minuta do kraja.

Crveno-beli su kontrolisali zbivanja na terenu i, poučeni nekim utakmicama ove sezone, nisu se opuštali i dozvoljavali Podgoričanima da završnicu učine neizvesnom. Zvezda je konstantno čuvala desetak poena viška, a u finišu su Rakočević, Katić i Skot dokrajčili Budućnost za konačnih +16 – 79:63.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ABA: Crvena zvezda - Budućnost 79:63 (kraj)

Izvor: Sportal.rs, 16.Mar.2013

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju meč 25. kola ABA lige, u kojem imaju ulogu domaćina protiv podgoričke Budućnosti. Crveno-beli trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli i u preostala dva kola pokušaće maksimalnim učinkom, uz eventualne poraze vodeće Igokee, da se dokopaju prvog mesta...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.