Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Postignut dogovor, ZSO - široka ovlašćenja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su u Briselu potpisana sva četiri sporazuma i ocenio da su to dobri sporazumi koji garantuju sigurnost Srbima.

On je rekao da su potpisani sporazumi o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

"Večeras se uspostavlja Zajednica srpskih opština. ZSO će imati široka ovlašćenja, predesnika, potpredsednika, skuštinu, savet, grb, zastavu... Moći će da se finansira iz Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i to je nedvosmisleno rečeno da Srbija ima to pravo", naglasio je Vučić, u izjavi RTS.

Vučić je rekao da je delegacija Srbije obavila odličan posao i da će svi sporazumi biti obelodanjeni.

On je rekao da je delegacija Sribje ceo dan razgovarala sa predstavnicima EU, a da je tak na kraju videla delegaciju kosovskih Albanaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZSO sa ovlašćenjima i ZSO bez ovlašćenja

Izvor: Akter, 25.Avg.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu da je današnjim sporazumima s Prištinom utvrdjeno da će zajednica srpskih opština (ZSO) imati svoja tela i široka izvršna ovlašćenja, dok je kosovski premijer Isa Mustafa rekao da ZSO neće imati nikakva izvršna ovlašćenja, ali...

Nastavak na Akter...

Potpisani svi sporazumi u Buxellesu, formira se ZSO

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Avg.2015, 00:07

BRUXELLES - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u Bruxellesu potpisana sva četiri sporazuma - o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i ocenio da su to dobri sporazumi koji garantuju sigurnost i opstanak Srbima na Kosovu..."Večeras...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.