Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba ruske vojske s 250 aviona

Ruska vojska počela je danas veliku vojnu vežbu u kojoj učestvuje 250 aviona.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je danas u saopštenju da će na vežbi učestovati vazdušne i kopnene jedinice u centralnim, zapadnim i južnim vojnim okruzima sa 12.000 vojnika.

Borbeni avioni biće poslati u privremene baze dok će sistemi protivvazdušne odbrane biti poslati u baze Ašuluk i Kapustin Jar na jugu Rusije za vežbe s bojevom municijom.

Vežba je deo niza ruskih vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << manevara koji se odvijaju u jeku povećanih tenzija između Zapada i Rusije zbog Ukrajine. Sadašnja vežba je priprema za još veće manevre koji bi trebalo da budu održani ove godine.

Oko 100 borbenih aviona iz SAD i osam evropskih zemalja počelo je danas trenažne manevre u skandinavskim zemljama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija u inspekciji: Poslala silne avione i vojnike tamo gde NATO izvodi vojne vežbe

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2015, 13:06

Isti dan kada je NATO započeo vojnu vežbu na Baltiku u saradnji s ne-NATO članicama Švajcarskom i Švedskom, došao je brzi odgovor iz Moskve - ruska vojska smesta je pokrenula masivne manevre u kojima će učestvovati 250 aviona i 12.000 vojnika...Prema saopštenju ruskog ministarstva odbrane, radi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.