Varhelji: EU će pomoći Balkan u borbi protiv epidemije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Mar.2020, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varhelji: EU će pomoći Balkan u borbi protiv epidemije

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji je u razgovoru sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana izrazio spremnost evropskih institucija da se podrži region u suočavanju sa korona virusom. Evropski komesar je održao video-konferenciju sa šefovima vlada zemalja u region, a potvrdio je da je ovu inicijativu pokrenuo austrijski kancelar Sebastian Kurz. Evropski komesar je prilikom razgovora najavio da Evropska komisija (EK) analizira kako da poveže region sa inicijativama koje EU...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Zatvaranje tržišta EU nije izraz solidarnosti, ni evropskih vrednosti

Izvor: Danas, 17.Mar.2020

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je danas u razgovoru sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejiem i premijerima ostalih država Zapadnog Balkana da zatvaranje tržišta EU nije izraz solidarnosti, ni evropskih vrednosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.