Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Manje gladnih u svetu

UN su saopštile da je broj gladnih u svetu smanjen na 795 miliona uprkos ratovima, prirodnim katastrofama i siromaštvu.

Tri agencije UN koje se bave hranom saopštile su danas da najveći napredak u smanjenju broja gladnih pokazuju istočna Azija i latinska Amerika zahvaljujući ekonomskom rastu, investicijama u poljoprivredu i političkoj stabilnosti.

U izveštaju se navodi da danas u svetu ima 216 miliona gladnih manje nego u periodu od 1990. do 1992. godine.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << direktor Organizacije UN za hranu i poljoprivredu Hoze Gracijano da Silva rekao je da približavanje ostvarenju milenijumskih ciljeva pokazuje da ova generacija može da eliminiše glad.

Napredak ka potpunom ispunjenju milenijumskih ciljeva u poslednjih nekoliko godina otežale su globalne ekonomske teškoće, prirodne katastrofe, politička nestabilnosti i građanski nemiri, navodi se u izveštaju.

Posebno je ukazano na probleme u Africi, gde problem gladi postoji u 24 države, što je dvostruko više nego tokom devedesetih.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN: Opao broj gladnih u svetu

Izvor: Blic, 27.Maj.2015

Broj gladnih u svetu je opao na 795 miliona sa preko milijardu koliko je bilo pre četvrt veka, uprkos prirodnim katastrofama, oružanim sukobima i siromaštvu, saopštile su danas Ujedinjene nacije...Većina praćenih zemalja - njih 72 od 129 postigli su ambiciozne Milenijumske razvojne ciljeve i prepolovili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.