Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Region: Nestašice struje zbog nevremena

Zbog olujnog vetra i kiše, koji su u noći između subote i nedelje zahvatili sela na području Nove Varoši u Srbiji bez struje je ostalo 300 domaćinstava. Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju, izjavio je da su sve ekipe Elektrodistribucije na terenu i otklanjaju kvarove na mreži i dalekovodima.

"U pojedinim mestima, usled jakog vetra, su pala stabla, pa je i zbog toga došlo do problema sa isporukom električne energije", rekao je Tanjugu.

Šaponjić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << precizirao da su, između ostalih, bez struje žitelji Tisovice, Bele Reke, Debelje i Murtenice.

"Prema informacijama kojima raspolažem sve havarije će biti otklonjene do nedelje uveče tako da očekujemo normalno snabdevanje električnom energijom", zaključio je Šaponjić.

Zbog snega koji pada od subote su u BiH bez električne energije opštine Kneževo/Skender - Vakuf i Jezero, a teška situacija je i na području opštine Krupa na Uni gde je većina potrošača bez struje, kao i u Mrkonjić-Gradu gde je oko 70 posto prigradskih naselja bez električne energije.

Na području grada Banja Luka u kvaru je osam, uglavnom prigradskih, dalekovodnih pravaca - Bukvalek, Han Kola, Ljubačevo, Prijakovci, Stričići, Kneževići, Šibovi i Česma, saopćeno je iz preduzeća "Elektrokrajina".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.