Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2015, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sastanak lidera makedonskih stranaka

Lideri četiri vodeće političke stranke u Makedoniji razgovaraće danas u Skoplju o konačnom sporazumu za izlazak iz političke krize.

Na sastanku će biti predsjednici vladajućeg VMRO-DPMNE Nikola Gruevski, opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/ Zoran Zaev, Demokratske unije za integraciju /DUI/ Ali Ahmeti i Demokratske partije Albanaca /DPA/ Menduh Tači, javili su makedonski mediji.

Sastanak će biti održan bez posredništva evropskog komesara za susjedsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << politiku i proširenje Johanesa Hana.

"Nadam se prvim konkretnim rezultatima. Ako sam dobro shvatio iz izvještaja, svi su spremni za ozbiljan napredak i to je u interesu svih nas", rekao je Han.

Analitičari su jedinstveni u ocjeni da današnji sastanak neće promijeniti stavove vlasti i opozicije, zbog čega će potraga za rješenjem i pregovori biti nastavljeni i tokom odmora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora o sudbini Makedonije

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2015

SKOPLJE - Šesti sastanak lidera četiri najveće političke partije u Makedoniji o prevazilaženju političke krize u zemlji završen je bez dogovora...Nije bilo izjava nakon sastanka na kome su učestvovali lideri VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/ Zoran Zaev...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.