Crna Gora će izručiti kralja kriptovaluta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2023, 13:30

Crna Gora će izručiti 'kralja kriptovaluta'

Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države traže da im Crna Gora izruči Hyeong Do Kwona, osumnjičenog za prevaru u vrijednosti od 40 milijardi dolara preko kriptovaluta. Kako je saopštio ministar pravde Crne Gore Marko Kovač, diplomatski predstavnici Južne Koreje su uručili crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova molbu za izručenje Hyeong Do Kwon i Joon Hon Changa koji su 23. marta uhapšeni na aerodromu u Podgorici. On je rekao da su ranije izručenje Do Kwona zatražile i Sjedinjene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora i tehnološki kriminal: I Južna Koreja i SAD traže njegovo izručenje, kaže crnogorski ministar pravde

Izvor: Danas, 29.Mar.2023

Reuters/STEVO VASILJEVICOsumnjičeni Do Kvon prilikom privođenja u Crnoj Gori Crnogorski ministar pravde Marko Kovač potvrdio je danas da je, osim postupka za falsifikovanje dokumenata, protiv korejskih državljana, od kojih se jedan sumnjiči za veliku prevaru kriptovalutama, pokrenut još jedan postupak....

Nastavak na Danas...

Južna Koreja i SAD traže izručenje Kvona, „kralja kriptovaluta“ koji je uhapšen u Crnoj Gori

Izvor: Danas, 29.Mar.2023

Diplomatski predstavnici Južne Koreje zatražili su izručenje južnokorejskih državljana Do Kvona i Hon Čand Džuna, dok su i SAD zatražile Kvonovo izručenje, rekao je ministar pravde Crne Gore Marko Kovač.

Nastavak na Danas...

Ministar pravde Crne Gore potvrdio da Južna Koreja traži izručenje svojih begunaca od pravde

Izvor: Danas, 29.Mar.2023

Ministar pravde Crne Gore, Marko Kovač izjavio je da su predstavnici Južne Koreje tražili izručenje svojih državljana Hjeong Do Kvona (Hyeong Do Kwon) i Čand Juna (Joon Hon Chang), uhapšenih na podgoričkom aerodromu zbog falsifikovanih isprava.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.