Babilon proglašen lokalitetom svjetske baštine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babilon proglašen lokalitetom svjetske baštine

Komitet za svjetsku baštinu UNESCO-a odlučio je da historijski grad Babilon proglasi lokalitetom svjetske baštine. Babilon je uvršten na Listu svjetske baštine nakon glasanja u Azerbejdžanu. Današnje glasanje održano je nakon nekoliko decenija napora iračkih vlasti da se da se grad, koji se nalazi na rijeci Eufrat, na oko 88 kilometara od Bagdada, doda na listu lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, prenosi agencija Press Association. Grad Babilon, koji je star više od 4.300 godina, sada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

VAVILON POD ZAŠTITOM UNESKA Drevni grad u Mesopotamiji uvršten u svetsku baštinu, na listi više od 1.000 lokaliteta (FOTO)

Izvor: Blic, 06.Jul.2019, 07:18

Komitet za svetsku baštinu UNESKA odlučio je da istorijski grad Vavilon proglasi lokalitetom svetske baštine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.