Zvanični podaci: 9 preminulih od korone u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 05.Avg.2020, 15:56

Zvanični podaci: 9 preminulih od korone u Srbiji

U poslednja 24 sata preminulo je još 9 osoba od posledica virusa korona, pokazuju zvanični podaci nacionalnog Kriznog štaba. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 9.858 osoba, a registrovano je 295 novozaraženih.

Broj testiranih malo je viši nego juče, a registrovanih približno isti - juče 289, danas 295. Na respiratorima je 132 ljudi, 11 manje nego juče.

U Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su od početka epidemije potvrđena ukupno 27.033 slučaja infekcije. Ukupno je 3.315 osoba hospitalizovano. Procenat smrtnosti je 2,27 odsto. Do 15 časova 5. avgusta u Srbiji testirane su ukupno 713.104 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja - navode nadležni.

Doktor Predrag Kon iz Kriznog štaba kaže da je u toku postepeno smirivanje situacije.

Iz jasno nepovoljne prelazi u nesigurnu - opisao je Kon.

Spekulacije o većem broju preminulih od zvaničnih podataka, po kojima je preko 5.000 umrlih od korona virusa, premijerka Ana Brnabić nazvala je neozbiljnim, a doktor Kon nerealnim. Za ukidanje mera i ograničenja, Brnabić je rekla da će to ići postepeno.

Nošenje maski u zatvorenom prostoru ostaće duže vreme sa nama - navela je Brnabić.

Niški Klinički centar nije ažuran sa objavljivanjem podataka, poslednji presek dali su prekjuče, a u Leskovcu je 105 hospitalizovanih, primljeno je 8 novih pacijenata, otpušteno 7, a preminulih nije bilo, navode iz Opšte bolnice u Leskovcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.