Znaju li Nemci koliko ih je umrlo?

Izvor: B92, 18.Jan.2022, 16:15

Znaju li Nemci koliko ih je umrlo?

Berlin -- U nemačkoj pokrajini Zaksen-Anhalt 29 odsto preminulih, koji se nalaze na spisku umrlih od posledica korone, nije umrlo zbog tog virusa, navodi "Bild".

U Nemačkoj se svaka osoba zaražena koronavirusom koja je umrla u statističkim podacima vodi kao korona umrli. Međutim iz statističkih podataka nije vidljivo da li je smrt posledica zaraze koronavirusom, te je jedna studija po prvi put otkrila podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o pacijentima koji nisu umrli zbog korone.

U Zahsen Anhaltu gotovo trećina kovid preminulih nije umrla od korone, već zbog drugih oboljenja.

Kod 64 odsto je kovid bio uzrok smrti, a za preostalih šest odsto uzrok nije poznat.

U drugim pokrajinama došlo se do drugačijeg rezultata, te je u Baden-Virtenbergu i Zarlandu 90 odsto kovid umrlih preminulo zbog korone.

U Bavarskoj broj lica koja su umrla od korone, a vode se kao kovid umrlih je 84 odsto.

Broj za celu Nemačku nije poznat, navodi „Bild“, a Robert Koh institut ukazuje da je korona u većini slučaja i uzrok smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.