Za 24 sata 6 osoba preminulo od korone u KC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2020, 16:33

Za 24 sata 6 osoba preminulo od korone u KC Niš

Od 11 preminulih osoba od posledica korona virusa u Srbiji za poslednja 24 sata, njih 6 je umrlo u niškom Kliničkom centru. Kako saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, na lečenju u Nišu je trenutno 368 pacijenata, a 16 osoba je priključeno na respiratore. U leskovačkoj kovid bolnici od korona vurusa se leči 151 pacijent, u Vranju 186, a u Surdulici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 61.

Od poslednjeg izveštaja Ministarstva zdravlja na novi korona virus testirano je 7.955 građana, a 396 je pozitivno. Kako je saopšteno na konferenciji za medije, na respiratoru se trenutno nalazi 187 pacijenata, a za poslednja 24 sata preminulo je 11 osoba.

Više od polovine, čak 6, preminulo je u Kliničkom centru Niš, saopštili su iz ove ustanove.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 6 pacijenata, sa potvrđenim virusom kovid -19 je preminulo - saopštavaju iz Kliničkog.

U kovid objektima KC Niš hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata, a kod 170 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo korona virusa. Od ukupnog broja hospitalizovanih i potvrđenih pacijenata, 16 je priključeno na respiratore i, kako kažu, nalaze se u jako teškom opštem stanju.

U leskovačkoj Bolnici trenutno je hospitalizovan 151 pacijent, a kod 27 je potvrđeno prisustvo virusa, dok je u 4 kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje ukupno hospitalizovano 186 pacijenata i kod 92 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom - saopštavaju iz Kliničkog.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno je hospitalizovan 61 pacijent, a od tog broja kod 42 njih je potvrđeno prisustvo virusa.

Kako je saopšteno na konfereciji Kriznog štaba, zastoj sa obradom uzorka je prevaziđen, a nalazi će od sutra, 20. jula biti obrađivani u najkraćem roku, od 24 do 48 sati.

Jedna od novina je da će takođe od sutra svi građani moći preko aplikacije da provere rezultate svog testa i gde se on nalazi na obradi, a više informacija o tome biće saopšteno na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.