Vršac: Ozbiljan pristup borbi protiv epidemije korona-virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Ozbiljan pristup borbi protiv epidemije korona-virusa

Sve zdravstvene ustanove prilagodile su rad aktuelnoj situaciji i obavezujućim merama u vanrednom stanju. Zabranjene su posete pacijentima, pristup ustanovama je ograničen i strogo kontrolisan, i reogranizovan je rad lekara. Tako je i u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu.

Dezinfekcija ruku sredstvom koje se distribuira direktno sa kvake na ulaznim ali i ostalim vratima, merenje temperature beskontaktnim digitalnim toplomerom, ostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontakt informacija i podataka o ličnom zdravstvenom stanju u smislu potencijalne zaraze novim korona virusom, i obavezno nošenje maske prilikom kretanja kroz ustanovu – procedura su koju mora da prođe svako ko ulazi u SBPB Dr Slavoljub Bakalović, ukoliko mu to na prijavnici bude odobreno. Nakon toga, lice se strogo kontrolisano upućuje dalje.

Još u toku prošle nedelje zabranjene su sve posete pacijentima, kojih na dnevnom nivou ima više od 800, a oni kod kojih uslovi to budu dozvoljavali, biće upućeni na kućno lečenje, ili vikend. Privremeno su obustavljeni i prijemi u Dnevnu bolnicu i rad Centra za mentalno zdravlje, ali je korisnicima omogućen telefonski kontakt sa lekarima i sestrama.

Osim toga, kao ustanova koja brine o mentalnom zdravlju nacije, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" Vršac otvorila je posebne telefonske linije za psihosocijalnu podršku u uslovima vanrednog stanja izazvanog novim Korona virusom.

Za odrasle:

Dr Ivana Mandić, spec. psihijatrije: +381 62 88 97 845

Dr Lidija Ilić, spec. psihijatrije: +381 62 88 50 879

Za decu i omladinu:

Dr Sanja Kalaba, lekar na specijalizaciji: +381 60 0 190 115

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.