Više zaražene dece koja zahtevaju bolničko lečenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 12:28

Više zaražene dece koja zahtevaju bolničko lečenje

Primećuje se blagi porast dece obolele od korona virusa, koja zahtevaju bolničko lečenje, a primetan je i povećan broj pregleda u ambulantama, izjavila je rukovodilac Dečje klinike bolnice "Dragiša Mišović" Olivera Ostojić.

Uglavnom je reč o starijim osnovcima i srednjoškolcima, što je i očekivano, budući da su se vratili s raspusta. S druge strane, ne znamo da li su se zarazili u školi ili u porodici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer su uglavnom i roditelji zaraženi, a znamo da su mnogi od njih iskoristili praznike da odu na zimovanje, rekla je Ostojić za Blic.

Kako je istakla, ta deca srećom imaju blage simptome i nije im potrebno bolničko lečenje, "ali je zaista povećan broj pregleda".

"Nije toliko strašna situacija, trenutno imamo devetoro dece na odeljenju, ali taj broj stalno varira. Recimo, pre desetak dana imali smo svega troje hospitalizovanih pacijenata, onda je taj broj naglo skočio na 15 tokom vikenda uoči praznika, navela je Ostojić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Upozorenje: Korona počela da se širi među đacima

Izvor: B92, 22.Feb.2021

Beograd -- Primećuje se blagi porast dece obolele od koronavirusa, koja zahtevaju bolničko lečenje, izjavila rukovoditeljka Dečje klinike bolnice "Dragiša Mišović"...Prema rečima dr Olivere Ostojić, raste i broj pregleda u ambulantama. Uglavnom je reč o starijim osnovcima i srednjoškolcima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.