Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 09:02

Veliki školski čas u Kragujevcu prvi put bez publike

Veliki školski čas, posvećen civilnim žrtvama nacističkih okupatora, a koji će se održati u sredu, 21. oktobra, po prvi put, zbog pandemije virusa korona, biće bez publike, a otkazane su i gotovo sve planirane posete delegacija iz zemlje i inostranstva, rečeno je FoNetu u gradskoj upravi Kragujevca.

U Kragujevcu je i dalje na snazi vanredna situacija proglašena početkom jula.

Najavljeno je da će manifestaciji na platou ispred spomenika "Streljanim đacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i profesorima" prisustvovati samo predstavnici grada Kragujevca, manji broj zvanica i 20 učenika Prve kragujevačke gimnazije.

Grad Kragujevac i Spomen park "Kragujevački oktobar" uputili su apel građanima da u vreme manifestacije ne dolaze u Spomen-park u Šumaricama već da ostanu kod kuće i prate direktan TV prenos manifestacije.

Na ovogodišnjem Velikom školskom času biće izvedena drama makedonskog pisca Venka Andonovskog "Izrešetane duše" u režiji Jane Maričić.

Večeras će u Muzeju 21. oktobar biti održano tradicionalno "Bdenje" na kome će o knjizi  "Izrešetane duše" govoriti autor Venko Andonovski i recezent Mirko Demić.

Fašistički okupatori su 21. oktobra 1941. godine, u znak odmazde zbog akcije pokreta otpora u kojoj je ubijeno 10 i ranjeno 26 vojnika nemačkog Vermahta, streljali 2.796 civila iz Kragujevca i okolnih sela, među kojima je bilo i 300 đaka i profesora Prve kragujevačke gimnazije.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Veliki školski čas bez publike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020

Tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas" posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, po prvi put ove godine, zbog pandemije korona virusa biće održana bez publike, a otkazane su i gotovo sve planirane posete delegacija iz zemlje i inostranstva, rečeno je FoNetu u gradskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.