Veći strah od finansijskih problema nego od zaraze

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 20:00

Veći strah od finansijskih problema nego od zaraze

Beč -- Austrijanci imaju veći strah od finansijskih problema usled posledica pandemije korona virusa, nego do bolesti.

To proizilazi iz druge reprezentativne studije, u okviru koje je testiran reprezentativan broj stanovnika Austrije na infekciju.

Prema ispitivanju, koje je sprovedeno uz testiranje, kako je predstavio ministar nauke Hajnc Fasman, deset odsto Austrijanaca je navelo da strahuje od finansijskih posledica, a sedam procenata da strepi od zaraze. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Šest odsto strahuje da može nekog iz porodice izgubiti zbog korona virusa.

Pet odsto srahuje od povećanje tenzija u porodici ili vezi usled pandemije.

Strahovi se razlikuju i od aktuelne situacije ispitanih.

Tako je 19 odsto osoba sa decom koja su u predškolskom uzrastu iznela finansijske probleme kao glavni strah, ali i 14 odsto strahuje od porodičnih konflikata.

Kod osoba sa ranijim oboljenjima, koje spadaju u rizične grupe, u prvom planu je strah od zaraze, dok je kod drugih grupa to tek daleko iza mnogih drugih strepnji.

Više od 90 odsto smatra mere kao što su karantin u kriznim regionima, držanje odstojanja, zabrana manifestacija ili nošenje maski ispravnim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.