Izvor: Radio 021, 18.Avg.2020, 07:45

VIDEO: Život se vraća u normalu u Vuhanu, akvapark krcat mladima bez maski

Hiljade mladih Kineza "žednih" zabave preplavilo je tokom vikenda akvapark u centralnom kineskom gradu Vuhanu, gde je prošle godine buknula zaraza virusom korona, pošto se život u tom gradu polako vraća u normalu, prenosi agencija Frans pres.

Popularni vuhanski akvapark bio je ispunjen veselim mladim ljudima u kupaćim kostimima bez maski, koji su "đuskali" uz elektronsku muziku, mnogi u malim gumenim čamcima ili prosto plivajući.

Vuhanski akvapark otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je ponovo u junu, u sklopu postepenog otvaranja tog grada posle 76-dnevnog karantina i strogih mera, kako bi stali na put virusu.



Akvapark, koji je, prema pisanju lokalnih medija, popunio polovinu uobičajenog kapaciteta, ponudio je i 50 odsto popusta za žene.

Prvi poznati slučajevi Covid-19 zabeleženi su prošle godine u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na ceo svet, usmrtivši, prema sajtu worldometers.info, 775.000 ljudi. Zaraženo je 22 miliona osoba. Zbog zatvaranja, nisu samo ugrožene nacionalne ekonomije, već i svetska.

U Vuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih mesta na svojoj teritoriji.

Autor: N1/021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kao da ničeg nije ni bilo: Neverovatne scene iz Vuhana (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 18.Avg.2020

Na hiljade stanovnika Vuhana, mahom mladih željnih zabave, preplavilo je tokom vikenda akva-park u tom gradu, iz kojeg je početkom godine i buknula pandemija koronavirusa. Scene od vikenda u tom centralnom kineskom gradu izgledaju kao da virusa nikada nije ni bilo.. Popularni vuhanski akvapark bio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.