Učimo od njih solidarnost, velika četvorka spasava Bundesligu!

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2020, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učimo od njih solidarnost, "velika četvorka" spasava Bundesligu!

Sjajan gest najbogatijih nemačkih klubova.

Nemačka velika četvorka je još jednom pokazala solidarnost. Naime, Bajern, Borusija, Leverkuzen i Red Bul Lajpcig su se dogovorili da oforme fond kako bi spasili manje ekipe, odnosno nadoknadili gubitke koje trpe zbog Korona virusa.

Oni će uputiti 20 miliona evra savezu, odrekli su se 12.5 od TV prava, dodali još 7.5 kako bi zaokružili sumu, pa će savez >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << raspodeliti donaciju klubovima u prvoj i drugoj ligi, kako bi olakšali njihovo funkcionisanje.

Podsetimo, pre toga su se igrači Bajerna i Borusije odrekli petine primanja, uštedeli klubovima ogroman novac, sa samo jednim ciljem, da zaposleni, u administraciji, mlađim kategorijama, odnosno oni sa manjim platama u klubu sačuvaju posao i primaju punu platu dok se situacija ne normalizuje.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.