U samoizolaciji 300 građana u Kraljevu

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoizolaciji 300 građana u Kraljevu

Na teritoriji Kraljeva za sada nema registrovanih slučajeva infekcija korona virusom, a u samoizolaciji pod nadzorom se nalazi oko 300 građana. Nema obolelih u Gornjem Milanovcu KRALjEVO – Na teritoriji Kraljeva za sada nema registrovanih slučajeva infekcija korona virusom, a u samoizolaciji pod nadzorom se nalazi oko 300 građana. Po rečima dr Aleksandra Macana, direktora ovdašnjeg zavoda za javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zdravlje, od dva poslata uzorka na testiranje u poslednja 24 sata, jedan je bio negativan, dok se za drugi čekaju rezultati. - Pacijent se nalazi u izolaciji na infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Studenica“ i u dobrom je stanju, nije životno ugrožen i osim suvog kašlja i povišene temperature nema druge tegobe. Ukoliko uzorak bude pozitivan, nema razloga za veliku brigu - rekao je dr Macan na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj prvi put na otvorenom, u dvorištu Francuske kuće u centru grada. On je ovom prilikom apelovao na ljude u samoizolaciji, ali i ostale građane da se striktno pridržavaju propisanih mera jer na taj način štite i sebe i druge. - Narednih deset dana su kritični da se prati trend da ne dođe do naglog skoka krivulje. Situacija u Kraljevu je dobra i pod kontrolom – naglasio je dr Macan. - U slučaju potrebe, kraljevačka bolnica raspolaže sa 34 postelje apsolutno spremne za eventualni prijem inficiranih pacijenata. Postoji plan i za više, razrađene su sve potencijalne situacije. (G. Ćirović) NEMA NOVOOBOLELIH U GORNjEM MILANOVCU GORNjI MILANOVAC – NEMA novoobolelih na području milanovačke opštine. Jedan slučaj za koji je postojala sumnja na infekciju korona virusom dobio je potrvdu da je negativan. Broj lica u samoizolaciji trenutno je 58. Narušavanja policijskog časa nije bilo, niti kršenja mere samoizolacije. Po preporuci Vlade i Ministartsva unutrašnjih poslova organizovan je novi operativni štab, naziva „Volonteri 65 +“. Osim Dejana Kovačevića, predsednika opštine, u novom štabu biće načelnik policijske stanice Srđan Bogdnović i komandant Vatrogasno spasilačke jedinice Radojko Joksić. Štab je formiran kako bi pratio dostavu svih namirnica na kuće adrese svim sugrađanima starijim od 65 godina. Pozvani su svi mladi ljudi koji žele da budu volonteri od 18-25, a najviše do 30 godina. Svi zainteresovani mogu da se prijave na brojeve telefona opštinske uprave, Crvenog krsta i Niveus tima – navodi se u saoštenju iz kabineta predesdnika opštine. (V. I.)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novi Pazar: U poslednja 24 časa u izolaciju poslate 24 osobe

Izvor: SandzakPress.net, 21.Mar.2020

Sada se pod produženim epidemiološkim nadzorom nalazi 525 osoba, od kojih je troje sa povišenom temperaturom. -Nemamo osoba zarašenih korona virusom i za dva brisa koje smo poslali u laboatoriju stigli su nam negativni rezultati, Do donas, na proveru smo slali 9 briseva i za sve je stigla negativna...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.