U protekla 24 sata u Kruševcu 87 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 13:52

U protekla 24 sata u Kruševcu 87 novozaraženih

Najviše inficiranih korona virusom u Rasinskom okrugu je iz Kruševca, a tokom novembra bilo je oko 500 novoinficiranih.

Direktorka Doma zdravlja Žaklina Ristić izjavila je danas da je četvoro lekara pozitivno, kao i oko osam sestara, dva laboranta, jedan zubni tehničar i spremačica.

"Imamo kadar da izađemo na kraj sa ovom infekcijom", istakla je, međutim, za RTS Ristićeva.

Teži slučajevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su, navodi, kod starijih pacijenata koji imaju veliki broj komorbiditeta. Kod mlađih je loša klinička slika ako su gojazni ili imaju prateće bolesti.

"Nedeljno, oko pet-šest pacijenata sa težom kliničkom slikom bude upućeno u kruševačku bolnicu", navela je Ristićeva.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, ističe da je ta opština opredelila dodatna sredstva za angažovanje još dva lekara i dve medicinske sestre u kovid ambulanti.

"U opštini Trstenik sprovodi se pojačan inspekcijski nadzor na sprovođenju mera. Kontroliše se radno vreme. Naložena je se pojačana dezinfekcija ulica, ustanova. Savetuje se roditeljima da ako imaju načina da organizuju čuvanje dece kod kuće da to i učine. Nastavićemo da kontrolišemo mere i da ako postoji nepoštovanje da istog trenutka reagujemo", izjavila je Turkova.

U protekla 24 čas u Kruševcu je inficirano 87 osoba, u Aleksandrovcu i Varvarinu po šest, u Ćićevcu pet, a u Brusu tri osobe.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bolnica u Sokobanji puna, 91 kovid pacijent iz Beograda

Izvor: Aleksinac.net, 30.Nov.2020, 13:01

U bolnici za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji, koja je pretvorena u kovid bolnicu, u protekla dva dana dovoženi su pacijenti iz Beograda, njih 91 ukupno, pa ova zdravstvena ustanova više nema slobodnih mesta za zaražene iz mesta u Nišavskom i Borskom okrugu koji gravitiraju prema ovoj ustanovi,...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.