Izvor: Radio 021, 15.Dec.2020, 00:05

U Velikoj Britaniji pronađena nova vrsta korone?

U Engleskoj se pojavila nova vrsta korona virusa, piše BBC.

Ministar zdravlja Mat Hankok rekao je da su u najmanje 60 različitih lokalnih jedinica zabeležene infekcije novom vrstom korona virusa.

"Trenutno smo identifikovali više od 1.000 slučajeva zaraze novom varijantom pretežno na jugu Engleske", rekao je on britanskim poslanicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Donjem domu.

Britanski stručnjaci, kako je naveo, rade detaljne studije na tu temu, a obaveštena je i Svetska zdravstvena organizacija.

Međutim, naveo je da za sada "ništa ne nagoveštava" da bi ta nova vrsta mogla prouzrokovati teža oboljevanja ili da na nju vakcine neće uticati, prenosi BBC.

Autor: BBC

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.