U Pirotskom okrugu 14 novozaraženih, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 09:33

U Pirotskom okrugu 14 novozaraženih, preminula jedna osoba

U proteklom danu u Pirotskom okrugu registrovano je 14 novih slučajeva korona virusa, a preminula je jedna osoba, pokazuju novi podaci Zavoda za javno zdravlje u Pirotu.

Najviše novoobolelih je u Pirotu, 12. Broj hospitalizovanih pacijenata se ne povećava, ali je i dalje veliki procenat smrtnosti.

Za protekla tri meseca u kovid bolnici preminula su 132 pacijenta.

"Broj pregleda u kovid ambulanti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Pirotu je preko nedelje, u proseku oko 100 od ponedeljka do petka. Broj hospitalizovanih je uglavnom između 23 i 26. Epidemiološkim nadzorom nad školama i ispitivanjem obolelih dolazi se do saznanja da su se ljudi zaražavali tokom zimovanja i putovanja. Očekujemo u narednom periodu da će taj broj biti i veći", rekla je za RTS Radmila Zec, epidemiološkinja Zavoda za javno zdravlje Pirota.

Prema njenim rečima, u Pirotskom okrugu vakcinisano je više od 11.500 osoba, a odziv građana za vakcinaciju je odličan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.