U Novom Sadu pad broja korona zaraženih pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 19:12

U Novom Sadu pad broja korona zaraženih pacijenata

U ponedeljak jutro  u kovid ambulanti u Novom Sadu pacijenata ima, ali ne i gužve i čekanja u redovima, pa se nadležni nadaju da to znači manji broj zaraženih tokom narednih dana.

Aleksandra Milinković Lacković iz kovid ambulante "Novi Sad'' ističe "Imamo pad broja prvih pregleda kao i pozitivnih pacijenata, tako da smo poslednjih tri dana imali oko 800 pregleda u toku dana. Oko 300 je bilo pozitivno na brzom testu i pcr-u. Danas je mnogo manja gužva nego poslednjih mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana, kao što vidite. Mi očekujemo da će biti manje posla nego za vikend"

Brojevi su bolji u školama u Novom Sadu, a produženi raspust bi dodatno mogao da utiče na njihovo smanjenje, kaže Članica gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Što se tiče dnevnog izveštaja u OŠ -17 zaposlenih je zaraženo, 23 učenika, u srednjim školama 8 zaposlenih, 37 učenika. U predškolskim ustanovama u Novom Sadu imamo samo jedno zaraženo dete u sva 74 objekata.

Iz kovid ambulante podsećaju na to da se testiranje može obaviti i u privatnim laboratorijama budući da se rezultati testova svakodnevno šalju "Batutu" i lokalnim gradskim zavodima, kao i Sektoru za inspekcijske poslove ministarstva zdravlja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.