U Nišu do sada postupkom vantelesne oplodnje rodjeno 900 beba

Izvor: Beta, 12.Jun.2021, 10:47

U Nišu do sada postupkom vantelesne oplodnje rodjeno 900 beba

Postupkom vantelesne oplodnje (VTO) na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu rodjeno je 900 beba za 14 godina koliko se taj postupak obavlja, izjavio je direktor te Klinike Dejan Mitić.On je za agenciju Beta rekao da će broj beba rodjenih postupkom vantelesne oplodnje biti vrlo brzo uvećan jer više parova očekuje rodjenje deteta."Od 1. septembra prošle godine postupak vantelesnog oplodjenja radimo potpuno regularno, kao da korona virus nije prisutan. Pre toga smo dva puta imali pauze, najpre od marta do polovine juna, a potom od početka jula do početka septembra, jer je bila nepoznanica da li virus utiče na proces oplodjenja", kazao je Mitić.Prema njegovim rečima, VTO postupak odvija se uz mere zaštite i testiranje parova koji prolaze tu proceduru."Do sada smo srećom samo tri para morali da morali da privremeno vratimo jer je testiranjem utvrdjeno da su pozitivni na korona virus", izjavio je Mitić.Kazao je da kroz postupak VTO godišnje prodje oko 250 parova, ali da je u periodu kada su parovi mogli sami da finansiraju taj postupak i kada je grad Niš učestvovao novcem iz budžeta, na klinici u Nišu bilo i 400 do 450 parova."Možemo da se pohvalimo odličnim rezultatima od 37 odsto porodjenih žena po ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nišu do sada postupkom vantelesne oplodnje rodjeno 900 beba

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2021

Postupkom vantelesne oplodnje (VTO) na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu rodjeno je 900 beba za 14 godina koliko se taj postupak obavlja, izjavio je direktor te Klinike Dejan Mitić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.