U Kliničkom centru Niš hospitalizovano 17 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kliničkom centru Niš hospitalizovano 17 pacijenata

U Kliničkom centru Niš trenutno je hospitalizovano 17 pacijenata kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona, dok je 23 pacijenata kod svoje kuće, dobre kliničke slike i ne iziskuju bolničko lečenje, izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

Dom zdravlja u Nišu, kako je odlučeno na današnjoj sednici, dužan je da odredi i opremi prostorije sa zasebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulazom i odvojenom od drugih jedinica u kojima bi se vršila trijaža pacijenata kod kojih postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom korona, kao i da uvede dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Štab je naložio državnoj apoteci da obezbedi rad u nedelju od 4. do 7.00 za starije od 65 godina, uz napomenu da su u obavezi da obezbede prevoz zaposlenima koji će raditi u tom periodu

Takođe, kako je ispričao Bulatović, naloženo je i da javni prevoz utvrdi linije i termini u kojima će prevoziti medicinske i nemedicinske radnike koji rade u zdravstvenim ustanovama i zaposlene sa radnim nalogom.

Kako je naveo Bulatović, sredstva za isplatu naknade za pružene usluge prevoza obezbediće se odlukom u budžetu grada za 2020. godinu.

Upitan za danas preminulu ženu iz Niša, za koju mediji navode da je radila kao doktorka u Domu zdravlja u Nišu, Bulatović je kazao da ne može da govori o tome, već da će o tome u toku dana govoriti nadležni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Klinici za infektivne bolesti 17 pacijenata, 23 osobe se nalaze na kućnom lečenju

Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2020

NIŠ..  Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu trenutno je 17 pacijenata korona virusom, dok se 23 osobe sa potvrdjenim virusom nalaze na kućnom lečenju, izjavio je danas gradonačelnik Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović...                                 ...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.