U Gerontološkom centru Niš zaražena jedna korisnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 15:42

U Gerontološkom centru Niš zaražena jedna korisnica

U Gerontološkom centru Niš, u kojem je u prvom talasu epidemije korona virus odneo 51 život, a direktor je uhapšen jer nije preduzeo potrebne mere, kod jedne korisnice doma registrovano je prisustvo covid 19.

"Prema podacima iz evidencije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i informacijama dobijenim od epidemiologa Instituta za javno zdravlje Niš, u Gerontološkom centru Niš je 21. novembra evidentirano zaražavanje kod jedne korisnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na smeštaju u ustanovi", kažu u tom Ministarstvu za Tanjug.

Posebno ističu da pojava oboljevanja nije zabeležena kod zaposlenih u toj ustanovi.

U Ministarstvu navode da sprovode strogu kontrolu primena protivepidemijskih mera i postupanja po instrukcijama u ustanovama socijalne zaštite, pružaju podršku u sprovođenju tih instrukcija i posreduju kod drugih organa i službi u cilju sprečavanja pojave zaraze i zaštite zdravlja korisnika i zaposlenih.

U niški Centar, inače, korona virus ušao je u prvom talasu epidemije, a 13. aprila uhapšen je direktor te ustanove, protiv kojeg je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu, kojom ga tereti za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenje zaraze kovid-19 u Centru, usled čega je preminula 51 osoba.

Ministarstvo za rad svakodnevno vodi evidenciju o broju obolelih i potencijalno obolelih korisnika i zaposlenih od bolesti Covid 19 u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji, dodaju u tom ministarstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.