U Beogradu prvu dozu primilo skoro 42 odsto punoletnih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 10:16

U Beogradu prvu dozu primilo skoro 42 odsto punoletnih

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, prvu dozu vakcine protiv korona virusa dobilo 580.413 osoba što iznosi 41,7 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano je 404.772 što iznosi 29,1 odsto punoletnog stanovništva, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Precizirao je da je do sada u Beogradu dato ukupno 985.185 doza vakcina, za vakcinaciju i revakcinaciju.

"Stanovništvo našeg grada starosti od 65 do 74 godine vakcinisano je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u procentu od 71,3 odsto. To znači da je na hiljadu građanki i građana Beograda u ovoj populaciji vakcinisano 713. U gradskim opštinama Vračar, Stari Grad i Savski venac u ovoj populaciji vakcinisano je više od 85 odsto ljudi", naveo je Vesić na Fejsbuk profilu.

Dodao je da je vakcinisano 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, te da je prosečna starost vakcinisanih 58,6 godina.

Naveo je da je u Beogradu, od početka masovne imunizacije, dato 639.699 doza vakcina proizvođača Sinofarm, 164.241 doza vakcine Fajzer, 144.507 doza vakcine Sputnjik V i 60.782 doza vakcine AstraZeneka.

"Naš prvi cilj, vakcinacija 40 odsto punoletne populacije, ostvaren je. Naš sledeći cilj je vakcinacija polovine ukupne populacije, a da bismo to postigli biće nam potrebno da se vakciniše još oko 120.000 građanki i građana. Nadam se da ćemo ga ostvariti u drugoj polovini maja", rekao je Vesić.

Istakao je da je glavni cilj da bude vakcinisano 750.000 Beograđana i izrazio nadu da će taj cilj biti ostvariti do kraja juna ove godine, uz komentar "Beograd pobeđuje".

Bez zakazivanja i tokom vikenda

Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je da je Beograđanima koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju preko portala eUprave omogućena vakcinacija bez zakazivanja i tokom ovog vikenda.

Vakcinacija se obavlja u svim domovima zdravlja na svakoj opštini i u određenim ambulantama u sklopu njih, a na

raspolaganju je 27 punktova.

Vakcinacija bez zakazivanja je danas omogućena i na Beogradskom sajmu u hali 11 od 8.30 do 15.30 sati, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Na raspolaganju su vakcine "fajzer" i "sputnjik".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelić (ALIMS): Od 3,21 miliona datih doza vakcine 841 slučaj neželjenih reakcija, svi blagi

Izvor: Danas, 24.Apr.2021

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) izjavio je danas da je od 3,21 miliona vakcinisanih osoba protiv korona virusa u Srbiji 841 prijavila neželjene reakcije na imunizaciju.

Nastavak na Danas...

U FBiH prvu dozu vakcine primilo više od 33.300 građana

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2021

SARAJEVO - U Federaciji Bosne i Hercegovine prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo je 33.376 osoba ili 1,5 odsto od 2,2 miliona stanovnika ovog entiteta, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U BEOGRADU DANAS MILIONITA DOZA CEPIVA: Vakcinisano 41,9 odsto punoletnih, sve bliže kolektivnom imunitetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 08:53

U Beogradu će danas ili najkasnije sutra biti data milionita doza vakcine protiv korona virusa..- U Beogradu će verovatno danas ili najkasnije sutra biti data milionita doza vakcine - saopštio je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić...У БЕОГРАДУ ЋЕ ВЕРОВАТНО...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.