Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnica zaražena virusom korona u Rimu rodila zdravu bebu

U poznatoj rimskoj bolnici "Gemeli" rođen je dečak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zaražena koronavirusom.

Novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan.

Drugi će po protokolu biti obavljen nakon pet dana.

Ovo je važna vest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zarazena virusom Kovid-19 i ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zdravo dete.

U bolnici "Gemeli" napravili su posebno odjeljenje za trudnice koje su zaražene koronavirusom i za one koju su zdrave. Sve trudnice preventivno su testirane na Kovid-19.

"Čini se da se žene koje zaraze Kovid-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugom virusom. Takođe, u većini slučajeva trudnice s infekcijom Kovid-19 pokazuju blage simptome zaraze", izjavio je profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemeli.

U GAK "Narodni front" u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim koronavirusom rodila dečaka koji je dobio ocenu 10. Majka i beba su dobro.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.