Tri nova pozitivna slučaja koronavirusa na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 15:46

Tri nova pozitivna slučaja koronavirusa na severu Kosova

Tri nova slučaja virusa korona zabeležena su danas u sredinama sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, saopštio je specijalista epidemiologije Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, na konferenciji za novinare.

Dodao je da su u Kosovskoj Mitrovici registrovana 20, u Zvečanu ukupno 10, u Leposaviću tri, Zubinom Potoku dva slučaja i u Dobrotinu kod Lipljana jedna zaražena žena.

Na Infektivnom odeljenju u Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Mitrovici leči se osam pacijenata, u Studentskom centru 19, dva pacijenta u Beogradu, a tri u Nišu.

Prema rečima lekara njihovo stanje je stabilno, nisu životno ugroženi i nisu na respiratorima.

Do sada je na analizu poslato 238 sumnjivih uzoraka.

U Kosovskoj Mitrovici i druge tri opštine na severu Kosova, Krizni štabovi pomažu ugroženim porodicama, volonteri im dostavljaju lekove i osnovne životne namirnice.

Trgovine, koje rade do 15.00 časova dobro su snabdevene osnovnim životnim namirnicama.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.