Izvor: Radio 021, 23.Nov.2020, 22:55

Tek 0,2 odsto dece zaražene kovidom ima ozbiljnije komplikacije

U svetu je do sada korona virusom zaraženo više od 55 miliona ljudi, a iako su se simptomi i posledice ovog virusa tokom proteklih meseci menjale, činjenica da kovid 19 u mnogo manjoj meri napada decu, ostala je nepromenjena, ukazuju iz UNCEF-a.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti svega 0,2 odsto zaražene dece imalo je veće komplikacije, kao što su akutna respiratorna oboljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i septički šok, dok velika većina dece ima blage simptome i potpuno se oporavlja.

Razlozi ovako blage kliničke slike kod dece još su predmet istraživanja, ali neke od teorija su da dečiji imuni sistem nije u potpunosti funkcionalan, te da zato oni imaju snažniji odgovor na patogene.

Takođe, deca se vrlo često prehlađuju, pa su verovatno zbog toga uspela da izgrade potencijalni imunitet na korona virus.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.