Strahujem da nećemo izbeći scenario hiljadu zaraženih na dan

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strahujem da nećemo izbeći scenario "hiljadu zaraženih na dan"

Kaže da Srbija sada ima dovoljno testova na korona virus.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će, u trenutku kada se bude testiralo i do 4.500 građana, pozitivno biti 1.000 ljudi, pa kasnije i više, te da će u tom momentu i Sajam i Arena biti puni, a ti pacijenti će morati da budu smešteni negde u jednom danu.

Predsednik je rekao i da bi bilo potpuno pogrešno očekivati da se takav scenario neće desiti i Srbiji.

- Ja sam realan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vidim kojim tempom idemo i zato je strašno važno da građani ostanu kod kuce. Nije pogrešno da se nadate, ali je pogrešno da očekujete - rekao je Vučić.

Kaže da Srbija sada ima dovoljno testova na korona virus, da su problem bile laboratorije, ali da se i na njima radi, te istakao da bi bilo pogrešno nadati se da Srbija neće doživeti scenario u kojem se otkriva više od 1.000 zaraženih dnevno.

Vučić je na televiziji Prva rekao da će već sutra biti testirano 500 ljudi, a za sedam dana i do 3.000 dnevno, te istakao da testovi nisu problem, već laboratorije.

- Ali i to smo uspeli da uredimo, kao što sad sami proizvodimo i kvasac... Trudimo se da što više stvari sami proizvodimo, da ne zavisimo od drugih - rekao je Vučić.

On je naveo da poljoprivredna laboratorija u Batajnici sada radi kao švajcarski sat.

Kaže da će najbolja laboratorija, koju će donirati Kina, biti završena 8. ili 9. aprila, kada Srbija bude na vrhuncu ili blizu vrhunca krize i kada bude najteže stanje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.