Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020, 15:29

Sindikat: Alarmantno stanje, zdravstveni sistem ugrožen

Treći talas korona virusa najteži je za sve građane i neophodni su dodatni i nadljudski napori zaposlenih u zdravstvu koji su već na ivici snage, upozorio je danas Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost".

U javnom obraćanju Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i javnosti sindikat je naveo da stanje na terenu postaje alarmantno, usled drastičnog skoka obolelih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona virusa, pa se javlja zabrinutost da sistem neće moći da prihvati i adekvatno zbrine sve kojima je lečenje potrebno.

Sindikat je pozvao da se bar dok pandemija traje, prestane sa međusobnim optužbama, sumnjama i pretnjama, "jer nam to bespotrebno troši svu dragocenu energiju".

U saopštenju se pozivaju građani da brinu o zdravstvenim radnicima, kako bi oni mogli da brinu o građanima i da se pridržavaju uputstava Kriznog štaba, nose maske, peru ruke i izbegavaju nepotrebne susrete.

Sindikat je pozvao Krizni štab i Vladu na nastavak socijalnog dijaloga sa predstavnicima sindikata, kao i da sindikalni predstavnici učestvuju u kriznim štabovima na svim nivoima.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.