Serija A odaje počast Maradoni ovog vikenda

Izvor: Beta, 27.Nov.2020, 21:32

Serija A odaje počast Maradoni ovog vikenda

Italijanska Serija A saopštila je danas plan odavanja počasti za nedavno preminulog bivšeg igrača Napolija i argentinskog fudbalera Dijega Maradonu.Svi igrači će na teren izaći sa crnom trakom, a minut ćutanja biće ispoštovan pred svaku utakmicu ovog vikenda, dok će svi igrači stajati okupljeni na centru terena.Tokom minuta ćutanja na videu će biti objavljena Maradonina slika, a poruka "Ćao Dijego" biće prikazana na tribinama, koje će biti prazne usled korona virusa.U 10. minutu svakog meča, ponovo će se na ekranu stadiona videti Dijegova slika, u čast njegovog broja na dresu.Tokom zagrevanja igrača, na ekranima stadiona biće emitovan video Maradoninog čuvenog zagrevanja pre Napolijeve utakmice protiv Bajerna iz 1989. godine.Maradona je predvodio ekipu Napolija do jedine dve titule u italiajnskoj ligi, 1987. i 1990. godine.Argentinac je umro od srčanog udara u 60. godini, dve nedelje nakon što je pušten iz bolnice u Buenos Ajresu nakon operacije mozga.Veliki broj navijača Napolija došao je u četvrtak na stadion kako bi odali počast preminulom Maradoni, koga smatraju za najboljeg igrača kluba svih vremena.Gradonačelnik Napulja Luidji de Magistris najavio je da je započeo formalni postupak za promenu imena stadiona iz San Paolo u Dijego Armando Maradona.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

PSŽ ipak nije izgubio dušu - iznenadićete se šta spremaju u čast Maradone

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2020, 15:12

Veličanstven događaj u najavi u prestonici Francuske...Francuski šampion PSŽ prirediće veličanstven oproštaj od Dijega Armanda Maradone na utakmica protiv Bordoa večeras u Parizu...Kako je zvanično najavljeno iz kluba, osim Francuske zastave na stadionu "Park prinčeva" će se vijoriti i zastava...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.