Šekler: Indijski soj blaži, sve vakcine štite više od 90 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 10:16

Šekler: Indijski soj blaži, sve vakcine štite više od 90 odsto

Kada je reč o pojavi indijskog soja korona virusa u Srbiji, nećemo ostati izolovano ostrvo, rekao je za RTS virusolog Milanko Šekler i dodao da ispitivanja jasno ukazuju da sve vakcine trenutno štite više od 90 odsto u odnosu na klasične sojeve korona virusa.

Šekler je rekao i da iskustva iz Britanije pokazuju da su simptomi zaraze od indijskog soja blaži, i da podsećaju na grip, da nema gubitka čula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mirisa, ali i da se taj soj lakše prenosi, što je, prema njegovoj oceni, razlog za optimizam.

"Mogao bih da kažem i da mi se sviđa što je tako, i to bi mogao biti korak u dobrom smeru, jer bi moglo da se pokaže da takva mutacija virusa znači i manju smrtnost", rekao je Šekler.

Upozorio je i na to da se ne poštuju zaštitne mere koje su na snazi, a koje mnogo znače kako situacija ne bi izmakla kontroli.

"Dešava mi se da uđem u prodavnicu i da jedini imam masku", ispričao je Šekler i podsetio da i zemlje u okruženju imaju pad broja zaraženih i preminulih, a imaju manje vakcinisanih od Srbije, što, kako veruje, govori o "sezonalnosti" ovog virusa.

"U isto vreme vidimo šta se dešava u Rusiji, Britaniji, Francuskoj, gde raste broj oboleleih i to nije nimalo prijatno", ocenio je Šekler i poručio da je nepoštovanje mera u Srbiji razlog za zabrinutost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šekler: Simptomi zaraze od indijskog soja blaži

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2021

Kada je reč o pojavi indijskog soja koronavirusa u Srbiji, nećemo ostati izolovano ostrvo, rekao je za RTS virusolog Milanko Šekler i dodao da ispitivanja jasno ukazuju da sve vakcine trenutno štite više od 90 odsto u odnosu na klasične sojeve koronavirusa.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.