Salinas: Krajem godine početak stabilizovanja ekonomije u BiH

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2020, 10:44

Salinas: Krajem godine početak stabilizovanja ekonomije u BiH

SARAJEVO – Šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuel Salinas očekuje da bi ekonomija BiH krajem godine mogla početi da se “oporavlja” od posljedica izazvanih virusom korona. “Ekonomija BiH može rasti po stopi od 3,4 odsto u 2021. godini. Biće značajno da se počne razmišljati o fazi oporavka i vrsti podrške koja će biti potrebna stanovnicima i firmama“, rekao je Salinas za “Dnevni avaz”. Prema njegovim riječima, u BiH se u ovoj godini zbog epidemije virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << korona očekuje smanjenje BDP-a za 3,2 odsto, a moguće je i više. Salinas je dodao da je Svjetska banka, koja je već pomogla BiH sa 36,2 miliona dolara, prenijela vlastima BiH spremnost da izdvoji dodatna sredstva za ublažavanje uticaja virusa korona. Agencije Чланак Salinas: Krajem godine početak stabilizovanja ekonomije u BiH се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Šef američke Centralne banke: Za potpuni oporavak možda potrebna vakcina

Izvor: VOA, 17.Maj.2020

Šef Federalnih rezervi Džerom Pauel rekao je da bi oporavak američke ekonomije mogao da traje do naredne godine, a da će pun oporavak možda zavisiti od razvoja vakcine za koronavirus. "Ekonomija će se oporaviti. Možda će biti potrebno dugo vreme.. možda do kraja naredne godine. Zaista ne znamo",...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.