Rusija normalizuje međunarodni avionski saobraćaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2020, 23:21

Rusija normalizuje međunarodni avionski saobraćaj

Nakon ukidanja vanrednih mera i ograničenja koja su uvedene kako bi se sprečilo šširenje korona virusa, Rusija ponovo uspostavlja redovni međunarodni avio-saobraćaj.

Prvi će poleteti Aeroflotov avion, sutra u 07.50 sa aerodroma Šeremetjevo za Istanbul, a od sutra će se iz Moskve leteti i za London. Pored Aeroflota, sa internacionalnim letovima ponovo će početi i ruska avio kompanija Pobeda i dve turske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Turkiš erlajns i Pegaz, saopštila je Rosavijacija, prenosi Sputnjik.

Pored leta za Istanbul za sutra su planirana još dva leta, jedan sa moskovskog aerodroma Vukovo takođe za Istanbul, a na isti aerodrom treba da stigne i prvi redovni let iz tog turskog grada.

Turske aviokompanije će potom početi da lete i do Sankt Peterburga i do Rostova na Donu.

Očekuje se da na nedeljnom nivou Aeroflot ostvari 35 letova na relaciji Moskva-Istanbul, Pobeda sedam, a turske kompanije ukupno 35, a od 10. avgusta broj redovnih i čarter linija ka Turskoj će se značajno povećati.

Obnavlja se i avio-saobraćaj sa Velikom Britanijom - Aeroflot sutra planira dva leta iz Moskve za London, a na nedeljnom nivou tokom avgusta biće ukupno 28 letova.

Od 2. avgusta letove ka Rusiji obnoviće i Britiš ervejz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.