Rusija će registrovati vakcinu protiv korone krajem leta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2020, 21:48

Rusija će registrovati vakcinu protiv korone krajem leta?

Vakcina za korona virus mogla bi da bude registrovana u Rusiji u avgustu, najavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Aleksander Gunzburg.

"Verujem da bi krajem leta mogli da registrujemo vakcinu. Rekao bih da bi to moglo da bude u avgustu ako sve bude teklo po planu i ne bude nikakvih iznenađenja", rekao je Gunzburg u intevjuu za TV kanal Rusija 1, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TASS.

Istraživanje se trenutno nalazi u fazi predkliničkog ispitivanja koje bi moglo da potraje još mesec dana.

Vakcina će, prema rečima Gunzburga, biti davana u desno rame, ali neće svi Rusi moći da je prime u isto vreme.

"Ministarstvo zdravlja razmatra kako da to uradimo, koji će sve kapaciteti biti angažovani kako bi maksimizirali proizvodnju vakcine," rekao je Gunzburg.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže vakcina: Rusija će registrovati cepivo protov korone krajem leta?

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020

Vakcina za korona virus mogla bi da bude registrovana u Rusiji u avgustu, najavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Aleksander Gunzburg Vakcina za korona virus mogla bi da bude registrovana u Rusiji u avgustu, najavio je direktor Nacionalnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.