Rekordan operativni profit “folksvagena”

Izvor: Capital.ba, 29.Jul.2021, 12:47

Rekordan operativni profit “folksvagena”

VOLFZBURG – “Folksvagen” je zabilježio rekordan operativni profit od blizu 11,4 milijardi evra u prvoj polovini godine, što je potvrda da je prevazišao efekte pandemije virusa korona. FOTO:Pixabay Najveći evropski proizvođač automobila saopštio je da je ovaj rezultat postignut “uprkos izazovnom okruženju koje i dalje postoji” i nakon gubitka od skoro 1,5 milijardi evra na početku godine. Operativna zarada u prvoj polovini godine premašila je ukupnu zaradu u 2020. godini. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << odbijanja poreza, “Folksvagenu” ostaje profit od 8,4 milijardi evra, dok je u istom periodu prošle godine bio u minusu za više od milijardu evra, podsjeća agencija DPA. Promet je povećan za više od trećinu i premašio je vrijednost od 130 milijardi evra. Direktor komapnije Herbert Dis rekao je da je prodaja skupljih modela sa maržom zarade od preko 10 odsto bila “naročito dobra.” Kompanija je objavila optimističnu prognozu za poslovanje do kraja godine sa zaradom u visini od 7,5 odsto ukupnog obrta u odnosu na ranije očekivanih šest procenata. “Folksvagenova” holding kompanija “Porše” takođe je objavila povoljniju prognozu za ovu godinu, sa zaradom od 3,4 do 4,9 milijardi evra nakon plaćanja poreza. Ranije je očekivala 2,6 do 4,1 milijardi evra. Srna Чланак Rekordan operativni profit “folksvagena” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rekordan operativni profit Volkswagena

Izvor: AutoBlog, 29.Jul.2021

Kako prenosi Srna, “Folksvagen” je zabeležio rekordan operativni profit od blizu 11,4 milijardi evra u prvoj polovini godine, što je potvrda da je prevazišao efekte pandemije virusa korona. Najveći evropski proizvođač automobila saopštio je da je ovaj rezultat postignut “uprkos izazovnom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.