Raičević: Veliki gubici opštine Bar u protekla dva meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 19:46

Raičević: Veliki gubici opštine Bar u protekla dva meseca

"Pandemija korona virusa uticala je i na opštinu Bar, koja je registrovala velike gubitke u prethodna dva meseca", kaže predsednik barske opštine Dušan Raičević.

"U periodu od 16. marta do 10. maja smo imali samo 4,2 ukupnog ostvarenja budžeta koji je za ovu godinu planiran u iznosu od preko 23 miliona evra, što zaista zabrinjava", navodi Raičević u razgovoru za televiziju Nova M.

Dodaje da će rebalans budžeta prolongirati koliko god to bude moguće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najkasnije do kraja septembra i da se nada se da će uspeti da nadoknade ono što je propušteno i da možda dođu do toga da rebalans ne bude ni potreban.

Raičević kaže da ohrabruje činjenica da polako dolazi do popuštanja mera, da zatvorene delatnosti počinju sa radom i da se život vraća u grad.

Nada se da će uspeti da se izbore sa teškoćama na pravi način, posebno kada je reč o turizmu.

"Pripremili smo set zaključaka koji idu u pravcu oslobađanja komunalnih taksi, taksi vozila koja koriste prostor za taksi stajališta za celu ovu godinu…a posebne mere podrške idu ugostiteljima, koje će lokalna uprava podržati sa iznosom od 50 odsto umanjenja naknade za zakup zemljišta za postavljanje privrednih ugostiteljskih objekata i terasa, biće oslobođeni i komunalnhih taksi za organizaciju ugostiteljskih bašti i terasa…, rekao je Raičević.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.