Radionica vajarstva za mlade u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 10:18

Radionica vajarstva za mlade u Sremskoj Mitrovici

Besplatna radionica vajarstva održana je proteklog petka u zgradi Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici a bila je namenjena mladima od 15 do 30 godina. U skladu sa svim merama u borbi sa korona virusom, održana je ova radionica te je tako broj učesnika bio ograničen na 10. U trajanju od sat i 15 minuta, mladi su mogli da izvajaju portret rimske boginje Tihe.

Mladi imaju načina da se zabave i nauče ponešto novo u Gradu na Savi. Za to je dokaz i radionica vajarstva koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je održana u sklopu dobre saradnje sa ustanovom kulture Muzej Srema. Učesnicima se svidela ideja i koncept radionice.

Ova radionica sem cilja razonode imala je i edukativni karakter te je stoga potrebno više ovakvih radionica za mlade kažu nadležni. Tradicija i kultura rimskog naroda približena je mladima kroz izradu portreta rimske boginje Tihe u glini.

U Kancelariji za mlade Grada Sremske Mitrovice u okviru projekta „Karijerni info centar“ i rodila se ideja o organizovanju ove radionice, a prijava za mlade išla je preko društvenih mreža Kancelarije. Sledeća planirana aktivnost je radionica izrade nakita.

Utisci mladih sa radionice vajarstva su pozitivni te sa nestrpljenjem očekuju naredno druženje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.