Providne maske za lice za osobe oštećenog sluha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 14:10

Providne maske za lice za osobe oštećenog sluha

Maske za lice postale su deo svakodnevnog života tokom pandemije korona virusa. Ljudi ih nose radi zaštite, ali postoji nešto što se često zanemaruje.

Standardne maske za lice prigušuju govor i prekrivaju usta, a to je veliki problem za ljude koji imaju oštećen sluh ili potpuni gubitak sluha, prenosi BBC. Međutim, dobrotvorne organizacije i proizvođači su pronašli rešenje - providne maske.

Udruženje koje podržava osobe sa oštećenim sluhom u Ševriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na severu Francuske, među organizacijama je širom sveta koje su kreirale providne maske za lice.

"Osnovni cilj ovih maski je da ljudima sa oštećenim sluhom omogući da čitaju sa usana onoga ko im govori", rekla je osnivačica ove dobrotvorne organizacije Keli Morelon. Ona ističe da su providne maske korisne i za osobe sa autizmom, osobe s poteškoćama u učenju i malu decu koja se možda plaše maski.

"U svakom slučaju, prozirna maska omogućava nam da jedni drugima vidimo osmehe, a u ovo tužno vreme to ne može biti važnije", ističe Keli Morelon.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.