Prodaja novih automobila u Evropi desetkovana u aprilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 12:36

Prodaja novih automobila u Evropi desetkovana u aprilu

Evropska prodaja automobila dramatično je pala u aprilu jer su zbog pandemije korona virusa u regionu auto-saloni bili zatvoreni, a proizvodnja i prodaja obustavljeni, pokazuju najnoviji podaci auto-industrije objavljeni danas.

Registracija novih automobila u EU pala je za 76,3 posto u aprilu u odnosu na isti mesec pre godinu dana, saopštilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA), prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << CNBC.

"Prvi ceo mesec s primenom mera ograničenja zbog korona virusa rezultirao je najvećim mesečnim padom tražnje za automobilom od kada se beleže podaci“, navodi se u saopštenju ACEA.

Precizira se da je broj prodatih novih automobila pao na samo 270.682 komada prošlog meseca u odnosu na 1.143.046 jedinica u aprilu 2019.

Na svakom od 27 nacionalnih tržišta EU u aprilu je registrovan dvocifren pad, ali najveći gubitak su zabeležile Italija i Španija, zemlje najteže pogođne epidemijom, u kojima se broj novih registracija stropoštao za 97,6, odnosno 96,5 procenata, respektivno.

U Nemačkoj je prodaja pala za 61,1 procenat, a u Francuskoj za 88,8 odsto, navodi Udruženje.

U Velikoj Britaniji, koja više nije uključena u ovu statistiku ACEA, prodaja automobila se takođe sunovratila za 97,3 procenta u aprilu, dodaje CNBC.

Prodaja novih automobila u EU već je pretrpela drastičan pad od 55 posto u martu, na godišnjem nivou, zbog epidemije Covid-19. Sredinom marta većina evropskih zemalja uvela je stroge mere ograničenja kretanja, zbog kojih je velika većina evropskih auto-dilera obustavila rad od druge polovine meseca.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodaja novih automobila u Evropi značajno opala u aprilu

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2020

Evropska prodaja automobila dramatično je pala u aprilu jer su zbog pandemije korona virusa u regionu auto-saloni bili zatvoreni, a proizvodnja i prodaja obustavljeni, pokazuju najnoviji podaci auto-industrije objavljeni danas...Registracija novih automobila u EU pala je za 76,3 posto u aprilu u odnosu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.